3 hyvää asiaa

Tätä haastetta on ollut tosi paljon eri blogeissa ja ajattelin, että itsekin voisin tätä kokeilla. Mähän olen peruspessimisti, mutta aika ajoin yritän ajatella asioita myös positiivisesti.

Tarkoitus on kirjoittaa viiden eri kategorian alle 3 hyvää asiaa. Tässäpä oli oikeasti haastetta, että sain tämän tehtyä loppuun. Mutta onnistuin! 🙂

Kolme hyvää asiaa päivissäni

 1. Mulla on työ, jossa on virastotyöaika. Tämä tarkoittaa sitä, että työpäiväni mitta on 7 tuntia 21 minuuttia vuorokaudessa ja 36 tuntia 45 minuuttia viikossa. Työaika on maanantaista perjantaihin, joten viikonloput on vapaata. Toki ylitöitä tulee tehtyä ajoittain, mutta pääsääntöisesti illat ja viikonloput ovat vapaata. Tämä on oikeasti luksusta, varsinkin kun ajattelee monia tuttuja vuorotyöläisiä, joilla ei esimerkiksi ole mahdollisuutta tiettyihin harrastuksiin, missaavat aina kaikki kivat juhlat jne.
 2. Yhteiset hetket Herra P:n kanssa. Me ollaan ehkä vähän erilainen pariskunta, me tehdään tosi paljon asioita yhdessä, vaikka molemmilla on pääsääntöisesti omat kiinostuksen kohteet. Ehkä me ollaan vaan kasvettu yhteen kun ollaan niin nuoresta asti oltu kimpassa. 🙂
 3. Rymy rapsuttelu. Pikkuherra jaksaa aina aamusta ensimmäisenä käydä kerjäämässä rapsutuksia ja illalla viimeisenä käy tarkistamassa, että ollaan menty nukkuun. Vaikka tuo koira onkin ihan erilainen luonteeltaan kuin rakas Morse oli, en minä tätäkään yksilöä vaihtaisi mihinkään maailman rahamäärään.

Päivässä

Kolme hyvää asiaa minussa

 1. Empatia. Omasta mielestäni olen empaattinen, hyvä kuuntelija. Mulle on kuulemma helppo jutella ja ihmiset avautuvatkin asioista aika paljon. Olen silti vaikeasti lähestyttävä ja hitaasti lämpenevä, mutta kun muhun tutustuu, musta saa elinikäisen ystävän.
 2. Huumorintaju. Oli se sitten hyvä tai huonoa, mutta ainakin mulla on sellainen! Rakastan älykästä tilannekomiikkaa, hauskoja sutjautuksia jne. On kyllä niin voittajafiilis kun saa ison porukan nauramaan jollakin pienellä asiaan sopivalla jutulla. 😀 Mutta joo, ei mun huumorintaju iske kaikkiin, eikä kaikkien huumori iske muhun.
 3. Ihmistenlukutaito. Mulla on kuudes aisti sen suhteen, että osaan arvioida henkilöt aika helposti. Mulla soi hälytyskellot todella herkästi “outojen” tyyppien kanssa ja aina olen ollut näistä oikeassa. Jos joku ihminen vaikuttaa epäluotettavalta tms. mä yleensä huomaan sen heti.

Minussa

Kolme hyvää asiaa elämässäni

 1. Perhe. Herra P, Rymy, vanhemmat, siskot ja siskon perhe. Ja vähän ehkä Herra P:n perhekin, ollaanhan me oltu toistemme elämässä aika monta vuotta. 😀
 2. Ystävät. Olen onnistunut haalimaan itselleni sellaisia ystäviä, jotka antavat enemmän kuin ottavat. ♥
 3. Aika monella on tähän kohtaan kirjoitettuna oma koti. Mä en nykyisestä enää niin välitä, mutta ajatellaan hyvänä asiana se, että mulla on mahdollisuus tällä hetkellä tehdä tälle asialle jotain.

Elämässä

Kolme hyvää asiaa tänä vuonna

 1. Pitkä kesäloma. Tänäkin vuonna aion vaihtaa KAIKKI lomarahat vapaiksi, ihan vain koska pystyn sen tekemään. Mä pidän kuuden viikon kesäloman, sillä saan nollattua aivot kunnolla. Siihen vielä syyslomaa, joululomaa ja hiihtolomaa päälle, niin jotenkin jaksaa raskaan arjen. 🙂
 2. Mahdollisuus haaveilla tulevasta. Tällä tarkoitan, että juuri nyt näyttää mahdolliselta, että meidän taloprojekti jossakin vaiheessa oikeasti alkaa. Se näyttää enemmän siltä että se toteutuu, mitä siltä että ei. Se on hyvä. Matka on kuitenkin pitkä, mutta siitä haaveileminen on tällä hetkellä tosi tärkeää. Tämä oli vähän samaa kuin edellisessä kategoriassakin kohta kolme, mutta eipä se mitään!
 3. Matkustus. Vaikka meillä ei ole oikeastaan mahdollista lähteä kovin kauas kesälläkään, sillä meidän on pakko ottaa Rymy mukaan, onneksi on Ruotsi ja Norja, jonne pääsee helposti myös koiran kanssa. Toivottavasti saadaan ensi kesänäkin tehtyä pieni reissu johonkin.

TÄNÄVUONNA

Kolme hyvää asiaa blogissani

 1. Vaikka blogini on melko pieni, on mulla kuitenkin vakiintunut lukijakunta, jotka jaksavat ilahduttaa kommenteillaan mun postauksia. Kiitos siis teille! ♥
 2. Pääsen toteuttamaan itseäni, vaikka en oikeastaan koskaan ole mitenkään luova ihminen ollut. 😀
 3. Henkireikä. Yritän pitää kiinni kynsin ja hampain tästä harrastuksesta, sillä tämä on loistavaa vastapainoa muulle elämälle. Vaikka työkiireet vievät paljon aikaani, en silti haluaisi tästä luopua.

BLOGISSA

Sain kuin sainkin kaikkiin kohtiin kolme hyvää asiaa. Vaikeinta oli tietenkin keksiä itsestä jotain positiivista, mutta sain mä ne kolme asiaa listattua. Oletteko te tehneet tätä haastetta? Jos olette, linkatkaa kommenttiboksiin, näitä on kiva lukea! Jos ette, ottakaa tästä koppia! 🙂

10 thoughts on “3 hyvää asiaa”

 1. Itsestään tosiaan on vaikeeta keksiä positiivista. Mutta hyvin olit keksiny ja allekirjoitan joka kohdan! Varsinkin tuon huumorintajun 😀 😀

  1. Ihan totta, se on kaikista vaikeinta! 😀

   Heh, hullu toisen tuntee, vai miten se meni? 😀

 2. Miulla on sama juttu, että miulle tykätään avautua 😀 Olen uudessa seurueessa hiljainen, kun tarkkailen vähän sitä menoa ja meininkiä, ennen kuin uskallan sanoa mitään.

  Tästä on jo pari-kolme vuotta, mutta en unohda ikinä sitä kun eräs kaveri alkoi itkemään miun luona ollessa. Se tuli täysin yllättäen! Juuri sellainen hetki, jota en ikinä kyseiseltä henkilöltä olisi odottanut.

  Pahin tilanne on ollut se, kun olet kahden kaverin välissä joilla oli suhde, joka johti eroon. Yritäpä siinä sitten miettiä sanansa oikein ja ymmärtää molempien näkökanta (joskus se kuunteleminen johtaa tämmöisiin tilanteisiin :D).

  1. Mä olen myös joskus ollut tosi pahoissa tilanteissa ja suoraan sanonut, että oon tosi pahoillani, etten osaa sanoa mitään lohduttavaa. Vastauksena sain, että ei se mitään, sekin on iso asia, että on siinä hiljaa, vaikka ei sanoja löydäkään. 🙂

   Mulla kaksi hyvää kaveria aloitti suhteen aikoinaan ja onneksi nykyään ovat naimisissa ja kahden ipanan vanhempia. ♥

 3. Kiva oli lukea ja hyvä aihe haasteelle! Valittaminen on niin helppoa, tässä on oikeasti nimen mukaisesti haastetta 😀 mä tykkään lukea ja tehdä näitä, koitan muistaa napsia tästäkin kysymykset talteen 🙂

  1. Mustakin tämä oli tosi hyvä aihe, pystyi hyvin haastamaan itseä! 😀 Tee ihmeessä itsekin!

 4. Moikka, olen uusi lukija ja olen pariin kertaan huomannut ettei postauksien lopussa oleva “previous article” – linkki vie oikeasti edelliseen postaukseen vaan johonkin vanhempaan. Tämä siis ainakin kun Android – puhelimella täällä käyn, koneelta en ole kokeillut. Esimerkiksi tässä postauksessa edellinen artikkeli on Vuosi 2017, eli tämän vuoden ensimmäinen postauksesi.
  Toivottavasti ymmärsit mitä tarkoitin, olen välillä huono selittämään kun ei voi kuvakaappausta lisätä 🙂

  1. Heippa! Tervetuloa lukijaksi!
   Olipas hyvä kun kerroit tuosta ongelmasta, katsotaan pystyykö sille tekemään mitään. 🙂

 5. Mullakin on virastotyöaika, ja olen siitä yhtä lailla iloinen. Se mahdollistaa juurikin harrastukset ja oman elämän ihan eri tavalla kuin vuorotyö, josta on kokemusta vain nuoruusvuosilta. Positiivisten adjektiivien kaivaminen itsestä on vaikeata mullekin… aina vaan;)
  Kiva postaus muutenkin:)

  1. Mäkään en ole ollut kuin yhden kesän vuorotöissä, mutta tuttuja on paljon, joilla on hyvinkin epäsäännölliset työajat, joten kyllä sitä arvostaa ihan eri tavalla omaa työaikaa.

   Minä yritän skarpata positiivisten ajatuksien kanssa, sillä mulla on tapana lytätä itseni aina kun siihen on “aihetta”. 😀

Leave a Reply