Ensimmäinen kompromissi tulevan kodin suhteen

Tästä tulikin aika sekava postaus, mutta yrittäkää pysyä kärryillä! 😉

Nyt on ollut aika hiljaista tulevan kodin suhteen. Suurin syy tässä on se, että ollaan tosiaan rempattu samaan aikaan meidän nykyisen talon autotallia ja käytännössä nämä remppojen etenemiset on tehty palkkarahalla ja pienillä säästöillä joita meillä on ollut. Nimen omaan on ollut. Jokainen rakentaja/remontoija tietää, että kaikki maksaa ihan sikana ja tällä hetkellä ollaankin kulutettu aika lailla mun säästämät rahat tuohon autotalliin. Se ei vielä ole valmis, sillä seuraavaksi on villojen ja levyjen vuoro, mutta ne ovat odottaneet tilipäivää.

Autotallissa ollaan siis tehty kivijalka uusiksi, sillä vanha oli ns. valesokkeli (talossa taas on normaali kivijalka), joka oli yhdestä nurkasta jo vähän lahonnut. Tämä on aika tyypillistä näissä tämänikäisissä taloissa.

Työ on edennyt siten, että aluksi katto tuettiin, ettei talli tipu niskaan. Vanha betonilattia purettiin kokonaan pois ja sitten puhdistettiin lahot puukohdat pois maarajasta ja muurattiin kunnon kivijalka tilalle. Tämän jälkeen sitten laitettiin pohja kuntoon ja viimeisesnä valettiin tuo lattia. Tuo peräseinä tehdään viimeisenä toiselta puolelta, jossa on varasto, jos ihmettelette miksi siinä on vielä villat paikallaan. Vähän hassu työjärjestys, mutta pakon sanelema kuitenkin.

Talolla on samaan aikaan tapahtunut jotain pientä, sillä ollaan tehty pikkumökin pohjia uusiksi, jotta voitaisiin siirtää mökki kunnon pohjalle. Pohjat tulevat nyt eri kohtaan kuin aiemmin ja mökki on tarkoitus nostaa tähän päälle sitten kun saadaan nuo pohjat valmiiksi.

Tässä alla on kuvaa siitä, miltä meillä näyttää. Aika mutaiselta, eikö totta? 😀 Onneksi nyt pakkaskelit ovat vähän helpottaneet tilannetta, ei ihan koko ajan tarvitse kumisaappaissa kulkea.

Tuossa kuvassa vasemmalla on se mökki, joka on tarkoitus nostaa tuohon kohtaan, missä nämä harkot ovat. Mökki käännetään samalla kohti peltoja. Tästä kuvasta muuten näette hyvin miten mielettömät näkymät meidän talolta on ♥. Nuo sähköpylväät tullaan poistamaan ja sähköt vedetään maahan. Tuon pienen saunan kohtalo on edelleen auki, mutta toistaiseksi se saa olla tuossa.

Vaikka meillä on mennyt näiden projektien kanssa aika paljon aikaa, ja mitään isompaa ei ole nähtävissä, yksi iso asia (ei ehkä muiden mielestä, mutta meidän mielestä) on saatu aikaiseksi. Nimittäin se, että me ollaan päätetty meidän talon väri. 😀

En tiedä mikä mussa on vikana, mutta mä halusin tehdä kompromissin tässä asiassa miehen kanssa. Mä pidän vaaleista ja harmonisista sävyistä kun mies taas haluaisi “vähän” erikoisempia ratkaisuja. Mies sanoikin mulle moneen otteeseen, että miksi me ei vain voida tehdä niin kuin mä haluan, niin hän tyytyisi siihen. Mä olen pähkäillyt tätä tosi kauan, oikeastaan kohta 5 kk, ei paha! Etsin Pinterestistä inspiraatiota useampaan otteeseen ja pikkuhiljaa olen lämmennyt ajatukselle, että meidän talosta tulisi sittenkin aika perinteisen värinen. Mä en pidä tuosta nykyisestä kirkkaammasta punaisesta, mutta jos siihen punaiseen tulisi tummuutta lisää (tai on lähes ruskea), niin se olikin mulle ihan ok. Tämä sopii tosi hyvin myös miehelle, joten komporimissi oli valmis! TADAA, eikä mennyt kauan! 😀 Jos päätöksiä tehdään tällä tahdilla, niin kyllä me varmaan 10 vuoden päästä ollaan jo muuttamassa.

Tässä on esimerkki siitä, mitä tarkoitan. Tämä kuva on K. J. Ståhlbergin lapsuudenkotimuseosta Haapajärvellä (Kuvan lähde).

Tämän värin päättämiseen meni tosiaan aika kauan. Toinen kiistakapula meillä on keittiö. Luulen kuitenkin, että siinä vaiheessa kun oikeasti keittiö pitää päättää, ei ole mahdollisuutta pohtia asiaa kovin kauan, mikä tarkoittaa sitä, että homma menee sitten mun mielen mukaan. 😉

6 thoughts on “Ensimmäinen kompromissi tulevan kodin suhteen”

  1. Mä tykkään ajatuksesta, että rempataan sitä mukaa kun talous antaa myöten, eipä ole sitten hullua lainaa niskassa. Kärsivällisyyttä se kyllä vaatii.
    Ja punainen väri on erinomainen valinta <3

    1. Jossakin vaiheessa on kyllä pakko vaan tehdä sillä lainarahallakin, mutta tekisin sen mieluusti vasta sitten, kun on toinen talo myyty pois. Saa nähdä miten onnistuu tuo suunnitelma! 😀

    1. Mä en jostain syystä edes koe tällä hetkellä tätä kaikkea mitenkään hirvittävän kuormittavaksi, mutta kyllä se epätoivo jossakin vaiheessa iskee, se on varmaa. 😀

  2. Aivan mahtava väri. Jotkut valinnat vaativat kypsyttelyä, jotkut vaan tosiaan pitää tehdä rivakasti ja elää sitten niiden kanssa. Itse yritän tällä hetkellä löytää päätöstä seinälampettien, mattojen, kylpyhuonelaattojen, tv-tason ja oviryijyn suhteen.

    1. Tämä oli kyllä sellainen päätös, että toivottavasti tämän päättämiseen meni se pisin aika ja toiset saataisiin tehtyä nopeammin. 😀 Voi kun me päästäisiin jo asuttamaan tätä paikkaa jotenkin jo, saisi miettiä sisustusta ja toteuttaakin jo. Se kaikki tuntuu niin kaukaiselta, että en hirvittävästi ole siihen käyttänyt edes aikaa vielä. Pieniä asioita kerrallaan. 😀

Leave a Reply