Syyslomaviikon kuulumisia ja pihan muutos

Olin viime viikonloppuna siskojen kanssa minilomalla Helsingissä. Nähtiin serkkutyttöä ja käytiin samalla I Love Me -messuilla.

Mulla oli ennen messuja fiilis, että varsinkin Instagram on niin pullollaan messuja, että teki mieli jättää messut kokonaan välistä. Mentiin kuitenkin katsomaan, mitä messuilla on tarjottavanaan. Ihan rehellisesti täytyy sanoa, että vaikka messuilla oli paljon nähtävää, silti osa ständeistä oli itselle pieniä pettymyksiä. Olin jotenkin odottanut jotain ihme hullaantumista eri pisteillä ja rahojen tuhlausta, mutta mä en hullaantunut, enkä edes ostanut juuri mitään. Ainoaksi ostokseksi messuilta jäi käteen aktiivihiili-hampaidenvalkaisujauhe, jonka olin ajatellut ostaa, jos se jostain eteeni tupsahtaa. Ehkä tämä tavaraähky näkyy nyt näinkin, ettei tee mieli ostaa oikein mitään. Ainakin nyt voi sanoa, että on tullut käytyä. 🙂

Messujen jälkeen majoituttiin hotelliin ja käytiin syömässä, sekä shoppailtiin vähän. Sunnuntaina syötiin hotellin runsas aamupala ja lähdettiin ajelemaan takaisin Pohjanmaalle. Oli tosi kivaa ja pääsi hyvin irti työasioista, joten sen puolesta todella onnistunut reissu. Mutta en usko, että toista kertaa lähden täältä asti Helsinkiin messujen vuoksi. 🙂

Tuona samana viikonloppuna meidän tontilla tapahtui PALJON. Meille oli tulossa tuttavan kaivuri, mutta tarkkaa ajankohtaa emme tienneet, sillä se tulisi silloin, kun he saavat muualla työt tehtyä ja siirtyvät meidän paikkakunnalle töihin. Tietysti se sattui juuri silloin kun mä olen pois, joten kuvien ja videoiden varassa muutosta seurattiin Helsingistä käsin. Kaivuri viipyi tontilla yhteensä 13 tuntia, mutta siinä ajassa saatiin kyllä ihmeitä aikaan.

Meillähän on aika iso tontti (n. 2,5 ha), josta vähän yli puolet on metsää. Alueella, joka mielestämme lasketaan pihaksi, on ollut paljon epämääräistä aluetta, jossa kasvoi pajuja, horsmaa ja nokkosia. Tässä alla dronella otettu kuva (josta toivottavasti saa selvää), joka käytiin syksyllä ottamassa kummipojan kanssa. Tuosta näkyy hyvin tuon pihan alaosan olevan umpeen kasvanutta aluetta.

Me ajateltiin, että puhdistetaan tuota etupihaa pellon laitaan asti, että saadaan sitten komeat näkymät avautumaan pelloille. Noh, ehkä tässä tuli vähän vedettyä överit, sillä kun pihaa puhdistettiin, ymmärrettiin vasta kunnolla kuinka järjettömän iso tuo piha onkaan! Mutta jos vain saamme sen siistiksi nurmikoksi laitettua, niin onhan se myös äärettömän komee, vaikka sen nurtsin leikkaamiseen menee ikä ja terveys. 😀 Tällä hetkellähän tuo piha on pelkkää mutavelliä, mutta kyllä siitä vielä ajan kanssa hyvä tulee.

Kävin nyt viikolla kummipojan kanssa ottamassa uusintaotoksen pihasta. Paljon on puita lähtenyt ja pihaa tasoittunut. Voi olla, että puita lähtee vielä lisääkin, mutta se tehdään myöhemmin jos sille on tarvetta.

Tällä hetkellä pihan avonaisuus ei haittaa, sillä tontille ei ole suoraa näkymää muualta kuin pelloilta ja ne pellot päättyvät joenpenkkaan. Toki tuosta talon takaa menevältä tieltä näkee jonkin verran pihalle. Mutta sekään ei haittaa, sillä ainoat ihmiset, jotka pihallemme näkevät, ovat satunnaiset ohikulkevat lenkkeilijät. Niitä ei kovin montaa viikossa ole.

Tämä viikko onkin mennyt talolla pihaa laittaessa ja talveen valmistautuessa. Meillähän on vielä autotalliremontti kesken täällä toisella talolla, mutta sekin on menossa koko ajan eteenpäin. Jännä juttu kun tuota ylimääräistä aikaa ei tunnu olevan! 😀

Ei muuta kuin energistä viikonloppua kaikille!

4 thoughts on “Syyslomaviikon kuulumisia ja pihan muutos”

    1. En malta kyllä odottaa, että joskus päästään nauttimaan tuosta näköalasta ihan paikan asukkaina! Tuosta tulee ehdottomasti mun happy place! ♥

  1. Ihanalta näyttää ja hyvä, että silmä pääsee kohdistumaan pitkälle peltojen myötä. Hyvin huomaa kuinka aurinko on tähän aikaan matalalla.

    1. Mun piti oikein mitata kartasta, kuinka pitkästi peltoja on ennen jokea ja sitä joenpenkkaa. Melkein 500 metriä avonaista peltonäkymää talolta joka suuntaan (eteenpäin)!

      Joo, tosi matalalla se on, nuo varjot on tosi pitkiä. 🙂 Vähän harmitti kun tuohon kuvaan tulee aurinkoa ja valottaa kuvia vähän liikaa, mutta eipä sille mitään voi, ettei se aurinko nouse tän korkeammalle tähän aikaan vuodesta. Toki tuossa olisi voitu lentää matalemmalla, mutta otettiin varman päälle noiden sähkölinjojen vuoksi. 🙂

Leave a Reply