Kynsieni kunto

Lupasin palata tähän kun talvella valittelin kynsieni kuntoa ja pyysin teiltä ehdotuksia. Nyt kun lakkasin kynnet, muistin jopa ottaa kuvan kynsien tämänhetkisestä kunnosta! 🙂

Mulle ehdotettiin mm. näitä: CND Rescue RXx, Essie Millionails, Trind Nail Repair, Trind Nail Balsam ja lisäravinteet.

Ostin itselleni CND: hoitoöljyn ja Essie Millionails -aluslakan. Näiden lisäksi söin lisäravinteita kynsille ja hiuksille. CND:n hoitokuuri on mielestäni hyvä ja se auttoi jonkin verran (kuten Essien aluslakkakin), mutta koska olen koko ajan lakat kynsillä, en voinut suorittaa kuuria ohjeiden mukaan. Laitoin kyllä kynsien alle sitä aina kun muistin. Mistään ei kuitenkaan tuntunut olevan kunnolla apua.

Siivosin kynsitarvikelaatikoitani keväällä ja silmiin osui Mavalan Scientifique -pullon jämät. Ajattelin kokeilla sitä, siitä kun joskus aikaisemminkin on ollut apua. Tätä tuotetta laitetaan siis vain kynnen kärjelle ja sitten vain lakat päälle. Sitä en osaa sanoa mitä tämä tuote tarkalleen teke, mutta jo viikossa huomasin liuskottumien vähenevän ja kynsien kärjet olivat kovemmat. Tämä on siis se tuote, jolla mä lopulta sain kynteni takaisin kuosiin. Tätä ei kyllä kannata käyttää liikaa, sillä se oikeasti kovettaa kynttä niin, että ne saattaa sitten napsahdella poikki helposti. Nykyään laitankin tätä vain silloin tällöin.

Scientifiquea ei saa Suomesta enää kivijalkakaupasta, mutta parista nettikaupasta sitä kyllä saa. Tilasin omani Feeluniquesta, mutta näkyy tätä saavan nykyään myös eleveniltä! 🙂 Kallishan tämä pullo nykyään on, mutta tämä kestää iäisyyden.

IMG_5478

Tässä vielä vasemman käden tilanne tammikuussa. Kynnet liuskottuivat ja napsahtelivat koko ajan poikki, enkä saanut kasvatettua niitä enää pitkiksi.

Ja alla tämänhetkinen tilanne. Mulla on valitettavasti vain jokin turkoosi lakka värjännyt kynnet (en enää muista mikä se oli, siitä on jo sen verran aikaa), joten nämä ovat vielä tavallista värjäytyneemmät kuin normaalisti. Mutta kiinnittäkää mielummin huomiota noihin liuskottumien puuttumisiin. 😉

IMG_5467

Kynnet ovat näissä melko pitkät, oikeastaan jo liian pitkät omaan makuun, mutta en vielä tällä lakkauskerralla ehtinyt lyhentää niitä sopiviksi.

IMG_5469

Lakkaaminenkin kiinnostaa ihan eri tavalla kun on mitä lakata!

En voi kyllä satavarmaksi sanoa oliko tämä se ainoa asia mikä vaikutti lopulta kynsieni kuntoon, mutta ainakin se oli yksi niistä. Ihan varmasti kevät ja kesä vaikuttaa omalta osaltaan myös, joten nähtäväksi jää, onko mulla sama ongelma myös ensi talvena.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

EDIT: Tietenkin mulla pari päivää sitten lohkesi kynsi tosi pahasti ja nyt ollaan nysäkynsillä. Pitikin kirjoittaa tämä postaus!!

10 thoughts on “Kynsieni kunto”

 1. Ero on kyllä huikea! Ite nakuilin kyllä viikon-pari että sain kunnon kuurin CND:llä ja se kyllä auttoi myös.

  1. Näistä kuvista sen eron kyllä tosi hyvin näkee! Mä en varmaan edes pystyisi nakuilemaan, yleensä mulla alkaa sormenpäät kipuilemaan ilman lakkaa.

 2. Scientifique on kyllä ihan ässätuote, mä haalin sitä vähän varastoon kun kuulin maahantuojalta, että sen myynti Suomessa loppuu. Ilmeisesti se on sen tason myrkkyä, että siksi jää pois. Käytän itse nykyään pari kertaa kuukaudessa tai miten satun muistamaan. Joka tapauksessa saan formaldehydi-altistusta myös Trindin Nail Repairista, joten ihan sama:)

  1. Mä en ole koskaan oikein ollut liian tarkka tuon formaldehydin kanssa, nykyään kun on ihan sama mitä tekee niin kaikesta tulee vähintään syöpä. Näin niinkun voimakkaasti kärjistettynä. 😉 Nail Repairia pitäisi itsekin kokeilla, sitä en ehtinyt ostaa viime kerralla.

 3. Mä heivasin Scientifiquen mäkeen kun se kovetti liikaa. Käytän Trindin Nail Repairia silloin tällöin ja jotain kosteuttavaa aluslakkaa mm. Color Club Oxygen tai Faby aluslakat. Nyt on kynnet sairaan hyvässä kunnossa. Mutta tottahan se alamäki taas alkaa kun talvi saapuu. Silloin otan CND Rescuen ja muut kynsiöljyt entistä tehokkaampaan käyttöön 🙂 hyvä että löysit apua, mietinkin jossain vaiheessa auttoikohan ne tuotteet 🙂

  1. Joo, tuo kyllä kovettaa liikaa jos sitä käyttää koko ajan. Mulla alkoi käpristymään kynnen kärjet niin vähensin sitä käyttöä aika runsaalla kädellä sitten.
   Kauhulla odotan kyllä ensi talvea, mitä kynnet tällä kertaa siitä tuumaa. Täytyisi nyt varmaan kehittää kunnon hoitorutiini talven varalle! 🙂

 4. Hyvinhän noi on kasvaneet! Nyt kun vielä löytyis se viisasten kivi, jolla muutoksesta sais pysyvää.

  Mitähän ihmettä on liikkeellä, kun munkin kynnet on koko ajan huonossa kunnossa… Tunnen kyllä tuskasi katkenneesta kyynestä (taas), se tuntuu olleen tämän vuoden teema. Jos joskus keksit kunnollisen syyn, kerro ihmeessä muillekin!

  1. Joo, pitkäänhän ne pysyi hyvänä, mutta nyt sitten tuo matsi housujen kanssa vei kynnen, niin nyt kasvatellaan taas. Mä luulen, että sun tapauksessa se geelilakkaus on ainoa vaihtoehto…

 5. Täytyykin kaivaa Scientifique laatikosta! Olin ihan unohtanut et mulla on sellanen 😀 Sen verran huonossa kunnossa on nyt kynnet että voisi kokeilla sitä taas. Viimeksi kynnet kovettu vähän liikaa ja alko sen takia napsumaan poikki, mutta jos nyt käyttäisi vain paristi kuukaudessa.

Leave a Reply