Lakkausten tummuminen

Olen monesti aiemminkin ihmetellyt sitä, miksi mulla tummenee vaaleat lakkaukset kynsillä. Syyksi tähän on epäilty lukijoiden kesken sitä, että koska käytän tummia vaatteita, vaatteistani tarttuu väriä tai päällyslakka vain kellastuu kynsillä.

Nyt menneen kesän aikana kaverille sitä puhuinkin, että mikäs tässä nyt on, että miksi vaaleat lakkaukset eivät tummukaan. Pystyin olemaan varmaan viikon verran ihan vaaleilla lakkauksilla, eikä ne menneet miksikään. Olin jo tosi iloinen tästä ja ajattelin ongelman olevan ohitse.

Kaikeksi epäonnekseni ongelma tuli takaisin, kun palasin kesälomalta takaisin töihin. Tämä lakka on ollut kuvassa mulla n. neljä päivää kynsillä. Lakka on selvästi tummentunut ja kellastunut, sekä näyttää ällöltä.

1

Tässä lakkauksessa on käytetty ihan samoja tuotteita, joita olen käyttänyt koko kesän ajan, eli niissä ei kyllä ole mikään muuttunut. Vaatteetkin ovat olleet osittain samoja, joita käytän töissä ja kotona normaalisti muutenkin. Tämän lisäksi olen kuitenkin tehnyt likaisia raksahommia koko kesän, eikä sekään ole saanut vaaleita kynsiä tummenemaan, mutta nyt ne tummuvat taas itsestään. En vain ymmärrä?!

Tässä kuvassa näkyy ehkä parhaiten se, miten paljon tuo lakka oikeastaan ehtii tummua muutamassa päivässä. Puhdistin puolet kynnestä varovasti liasta ja laitoin vielä tuoretta lakkaa siihen päälle. Ero on aika valtava…

2

Vielä tähän päivään mennessä en ole onnistunut löytämään yhteistä tekijää sille, miksi nämä lakkaukset tummuvat, mutta niin ne näkyvät tekevän nyt taas. Ehkä mä alan erittämään jotain likaisuushormonia kun stressitaso nousee töissä? 😀 Selvästi jokin tämän aiheutti, kun työt alkoivat taas lomien jälkeen, joten jokin silloin muuttui, en vain keksi mikä.

Tämä ei varmasti voi olla työpaikan rakennuksesta kiinni, sillä me ollaan muutettu tämän tummumisongelman aikana rakennuksesta toiseen. Teen myös pääsääntöisesti töitä näppistä näpyttelemällä, joten tuskin sekään tätä aiheuttaa.

Musta tämä on aika mystinen juttu ja olisi kiva löytää tähän jokin järkevä selitys, että voisin poistaa tuon ongelman ja lakkailla vaaleita kynsiä ilman pelkoa lakkauksen tummumisesta. Saa nähdä selviääkö tämä mysteeri koskaan! 😀 Siihen asti on vain pakko hyväksyä se, että pitkäikäisiä lakkauksia en voi vaaleilla tehdä.

15 thoughts on “Lakkausten tummuminen”

 1. En osaa sanoa syytä! Mielenkiinnolla tulen kärkkymään jos jollain olisi selitys tälle…koska sikapaljon nuo lakkaukset tummuu ja se varmasti häiritsee!

  1. Joo, kyllä se häiritsee, jos pitää pidempiä aikoja olla “likaisissa” kynsissä!

 2. Tosi outoa! Ekana mulle tuli mieleen mahdollinen home työpaikalla tms, mutta eihän se tosiaan voi olla siitä kyse.
  Jos oon oikein ymmärtänyt, työsi on melko stressaavaa. Voisiko se todella liittyä jotenkin siihen? Ehkä kätesi hikoilee töissä?

  1. Eikö?! Oon itsekin miettinyt, että voiko stressi tehdän tän, mutta ei se ainakaan hikoilusta johdu, mulla on aina sormet jäässä. 😀

 3. Aikamoista ja tylsä juttu. Taisit olla aika paljon poissa valmiista kodistanne kesällä, voisiko sen vedessä olla jotain joka noin nopsaa tummentaisi?

  1. Hyvä pointti, tuota en ajatellutkaan! Vikahan voi tosiaan olla meidän toisessa talossa, nimittäin kesäloman aikana talolla käytiin vain pyörähtämässä, eikä edes päivittäin.

   1. Tuli mieleen että voiko johtua kaivovedestä? Meillä pitäisi pestä tuo kaivo kun juomavetemme on hieman kellertävää. En siis ymmärrä hirveesti näistä mutta kaveri sanoi että juotteko tuollaista vettä ja että tukkas alkaa vihertyä ajan mittaan. Voisiko teillä olla jotain tälläisiä “ongelmia” ?

    1. Meillä ei tällä hetkellä vesi tule kaivosta tuolla raksalla, vaan sen lähde on mielestäni sama kuin mitä toisellakin talolla. Ne tulee pääsääntöisesti tälle paikkakunnalle naapurikunnasta. Toki varmasti putkista voi lähteä jotain ja näin muuttaa esim. veden ph-arvoja. Mutta en tiedä, voihan se olla vedestäkin kiinni.

 4. On kyllä melkoinen ero, huh :’D Mä ehkä kiinnittäisin huomiota erilaisiin saippuoihin, käsipyyhkeisiin, käsivoiteisiin, kynsinauhaöljyihin, laukkuihin/taskuihin tms. missä kynnen pinta usein saattaisi osua kankaaseen. En usko kyllä, että paljoakaan kädet taskuissa töissä seisoskelet mutta mihin tahansa sellaiseen, joka on kynteen kosketuksissa ja mikä on erilaista kuin kesällä. Myös tossa aiemmin oli ehkä ihan hyvä huomio, että voiko olla myös joku valmiista talosta eikä töistä o.O Toivottavasti ongelma ratkeaa, onhan tuo aika mälsää ja nyt ainakin tiedetään, ettei ongelman pitäisi ainakaa välineissä olla.

  1. Aika paljon ne on olleet samoja molemmissa, raksalla ei ehkä niin hygieenistä kuin toisella talolla, mutta esim pyyhkeet sun muut käytettiin tietty aina pesussa kotona. Tuo oli kyllä hyvä pointti, että nykyinen talo voi aiheuttaa sen jotenkin, täytyy oikein alkaa tutkimaan asiaa! 🙂

 5. Mulla on just vaaleahko nudelakka kynsillä ja jouduin pari kolhua ottanutta kynttä lakkaamaan uudelleen kun en vielä jaksanut koko lakkausta vaihtaa, niin huomaan kanssa että on aika paljonkin tummunut tuo lakka – eron huomaa selvästi eilen vs perjantaina lakatuissa kynsissä. Ihan mielenkiintoinen olisi kyllä tietää miksi!

  1. Joo, tämä on kyllä mystistä, varsinkin kun nyt selvisi, ettei se voi johtua päällylakoistakaan, kun samoja on käyttänyt läpi kesän. Saa nähdä muuttuuko tilanne kun me joskus päästään muuttamaan pois tästä talosta. 😀

  1. Mäkin eniten tuota vaatteiden värjäämistä epäilin, mutta nyt kesällä pidin samojakin vaatteita kuin normisti, joten ei sekään oikein selitä sitä. Tää on kyllä mystistä! :O

 6. Vastauksena KN:lle: Itse asun myös maaseudulla, joten ei varmaankaan nuo mainitsemasi ilmansaasteet voi vaikuttaa, enkä tupakan kanssa ole tekemisissä, joten sekään ei voi selittää. Tälle syksylle en ole tainnut kuin kerran itse lämmittää saunan (puulla) joten noki ei myöskään voi aiheuttaa tätä. Mutta hyviä huomioita kuitenkin! 🙂

Leave a Reply