Vessaremppa Vol viimeinen

No nyt olisi sitten viimeisen postauksen aika ja vihdoin päästään katsomaan lopputulosta.

Edellisessä postauksessa päästiin siihen vaiheeseen, että pinnat oli revitty auki ja uutta pintaa päästiin laittamaan. Mainitsin aikaisemmin, että valittiin sisustuslevyt seiniin, sillä näin päästiin pohjien kanssa helpommalla. Levyissä on puukuosi, peräseinä tuli harmaalla ja muut seinät valkoisella. Tässä vähän kuvaa siitä, miltä sisustuslevy näyttää. Vaikka tuo seinä näyttää melko epätasaiselta kuvassa, ei se sitä kuitenkaan ollut, eikä minkäänlaista epätasaisuutta ollut enää havaittavissa levyjen laiton jälkeen.

IMG_20180210_125622

Saatiin kohtuullisella vaivalla levyt seiniin, tämä olikin helpoin osuus koko rempassa. Tässä vaiheessa piti irroittaa lamppu seinästä ja vaihtaa vessan ulkopuolelta tulevaan valoon.

IMG_20180210_170948

Nyt tässä vaiheessa pieni ahdistus alkoi jo helpottamaan. Mä mietin pitkään vessaan tulevaa lamppua ja peiliä, enkä oikein osannut päättää mitä asian suhteen teen. Oman vaikeutensa aiheutti pistorasia, jota ei oikein voinut siirtää tekemättä isompaa reikää seinään, mikä olisi taas pitkittänyt remppaa.

Yhtenä iltana sisko laittoi viestiä, että hänen tuttavansa kauppaa peiliä vessaan, jossa on samassa yhteydessä lamput. Tällaista yhdistelmää olin miettinyt joskus, mutta kalleuden vuoksi unohtanut. Tämä peili oli ostettu heille, mutta se ei ollut koskaan päätynyt käyttöön asti. He pyysivät tästä 60 euroa. Normaalisti nämä maksavat useamman satasen, joten tämä ratkaisi mun ongelman vessan peilistä ja valosta. Tämä sisälsi myös pistorasian, joten seinää ei tarvinut alkaa purkamaan siirron myötä.

IMG_20180211_132405

Nyt kun sain ylijäämäpaloja seinämateriaalista, pystyin tilaamaan tasot vessaan, jotka sopivat sävyihin. Käytiin tilaamassa tasot ja ne luvattiin toimittaa seuraavalle viikolle. Käytiin samalla tilaamassa myös allas tason päälle ja se luvattiin toimittaa 2 päivän kuluessa. LVI-liikkeestä oli yritetty soittaa mulle seuraavana päivänä, mutta mä en pystynyt vastaamaan kun olin tärkeässä palaverissa, joten vähän sitten unohdin sen soiton. Kävimme kyselemässä viiden päivän päästä allasta ja sieltä sitten sanottiinkin, että eipä sitä saakaan. Tai saa, jos jaksaa odottaa vähintään 3 viikkoa. On sen verran uusi malli, että sitä ei vielä tehtaaltakaan saa. Miten niin meidän tuuria? Kierrettiin kaikki mahdolliset paikat, mutta mistään ei löytynyt sopivaa allasta noin pieneen tilaan. Tässä vaiheessa taas meinasi palaa käämi, miksi mikään ei mene niin kuin pitää!

Turvauduin nettiin ja katselin vähän tarjontaa sieltä. Eksyin Netraudan sivuille ja sieltä löytyikin sopiva allas ja vieläpä ilmaisella kotiintoimituksella. Olin jotenkin skeptinen tämän suhteen, mutta tilauksesta ovelle toimitukseen meni kaksi vuorokautta. Ihan supermahtavaa! Ja tämä allas oli vielä 50 euroa edullisempi kuin se, joka aluksi tilattiin.

Tässä taisi mennä reilut 2 viikkoa tämännäköisessä vessassa, mutta sentään siellä oli valot ja vessa toimi!

IMG_20180211_142255

Vessanpönton mekanismi oli vielä tuossa vaiheessa rikki ja tuolla mentiin taas jonkin aikaa. Yhtenä sunnuntai-iltana sitten se päätettiin korjata, eihän se nyt kovin monimutkainen voi olla vaihtaa. No eihän se ollut, mutta vanhat osat eivät meinanneet irrota mitenkään. Kellon lähestyessä nukkumaanmenoa, meidän vessa näytti tältä.

IMG_20180212_193928

Kyllä siinä ehti käydä läpi kaikkia vaihtoehtoja vessassakäyntiin, mutta onneksi pönttö saatiin toimintakuntoon.

Seuraavana vuorossa oli katto ja lattia. Ne asennettiin lähes ilman ongelmia, joten niistä ei ole hirvittävästi kerrottavaakaan. Vessan vaaleansininen patteri sai myös valkoisen kuorrutteen, harmi, se kun oli niiiiiiiin nätti! 😀

Siinä vaiheessa kun tasoja alettiin asentamaan, me häivyttiin siskon kanssa shoppailemaan verhoja ja muita sisustusjuttuja. Asiat tietty tärkeysjärjestykseen, Rymy vaati vähän hoitoa ja siskon syliin piti päästä.

IMG_20180217_113241

Ostettiin jotain pikkujuttuja vessaan ja osa löytyi entuudestaan mun haalimista tavaroista. Verhotkin ostin ja ne piti lyhennyttää äidillä, sillä mä en osaa ommella ompelukoneella edes suoraan, joten en uskaltanut ottaa riskiä sen suhteen.

Pikkuhiljaa saatiin tasot paikoilleen ja allas asennettua. Sitten enää vain pieniä sisustuksellisia asioita, ettei vessa näytä niin kolkolta. Ja tadaa, valmista on!

IMG_6487

IMG_6488

IMG_6489

IMG_6494

IMG_6495

Että sellainen siitä sitten tuli!

Toki meillä on vieläkin ikkunalistat asentamatta ja jotain muuta pientä silikonin laittoa, mutta katsotaan vaan, niin ne odottavat laittoa vielä ensi vuonnakin. 😀

Jotain pikkuasioita olisin halunnut tehdä toisin, mutta olosuhteiden pakosta näillä mennään nyt. Esimerkiksi olisin halunnut tasot lähemmäksi toisiaan, ettei kaikki tavara näy koreista niin selvästi. Se ei kuitenkaan ollut mahdollista putkien ja hajulukkojen vuoksi, joten en jaksa siitä sen kummemmin marmattaa. Ostan sitten jossakin vaiheessa vaikka kannellisia koreja jos alkaa ahdistamaan.

Tähän nyt ne kuuluisat ennen ja jälkeen -kuvat muistin virkistämiseksi:

BeFunky Collage

BeFunky Collage2

Että sellainen remppa meillä! Mitähän sitä alkaisi seuraavaksi remppaamaan, kun tää sujuu meiltä niin hyvin ja on tosi rentouttavaa puuhaa. 😉

4 thoughts on “Vessaremppa Vol viimeinen”

  1. Wau, onpa ihana vessa! Mulla oli kanssa mielessä jotkut kivat sisustustaulut mutta vaiheessa on vielä 😀 ja se välitilan suojafleksi pitäisi myös ostaa, teilläkin on ihan paljas seinä altaan takana?

    1. Kiitti! 🙂 Mäkään en olisi ostanut näitä tauluja, jos ne ei olisi sattuneet silmään. 😀
      Meillä on joo “paljas seinä”, kun tuo paneeli on sellaista vettähylkivää materiaalia, eli pinta ei ole mitään tapetinkaltaista, vaan on muovimainen. Meille neuvottiin, että tämän päälle ei tarvitse sitä laittaa.

Leave a Reply