Katsaus vuoteen ja ensi vuoden suunnitelmat

Aloitin naputtelemaan tätä postausta hyvissä ajoin, että saan sen vuodenvaihteeseen tehtyä. Tämä on nimittäin hyvä muistutus siitä, että asiat menee eteenpäin.

Vuosi 2019 on ollut omassa elämässä aika raskas, mutta toisaalta kovin antoisa.

Töiden näkökulmasta vastuu omassa työssä on kasvanut tosi paljon ja olenkin paiskinut töitä liikaa, usein myös jaksamisen äärirajoilla. Olen hyvin tietoinen siitä seikasta, että saatan hyvinkin polttaa itseni loppuun tällä tahdilla. Onneksi mulla on ympärillä ihan huippuihmiset, sillä on tosi iso vaikutus työssäjaksamiseen.

Tänä vuonna raksa-asiat ovat edenneet myös aika vauhdilla, vaikka alkuvuosi oli hiljaista raksan suhteen, eikä talvella ei hommat edenneet yhtään.

Lakkauksia sain tehtyä ihan kohtuudella, mutta kynnet oli kyllä heikossa kunnossa. Samaan aikaan tuli pohdittua blogin lopettamista, mutta niin sitä vaan aina jatkaa naputtelemista, kai tämä on vain elämäntapa? 😀

Maaliskuussa aktivoiduttiin raksalla ja alettiin pikkumökin siirtoa valmisteleviin töihin. Koska mökki oli tarkoitus nostaa uudelle paikalleen, ei maa saanut olla kovin sula sitä tehtäessä.

Toukokuussa lopulta mökki oli uudella paikallaan ja sitä päästiin remppaamaan enemmän. Siihen tehtiin uusiksi lattia ja katto, sekä maalattiin ulkoa ja sisältä.

Kynnet lyheni aika roimasti projektin lähdettyä käyntiin, mutta pidin ne silti lakattuna ja musta ne oli jopa tosi kivat näin lyhyenä.

Pikkumökki saatiin asumiskuntoon reilusti ennen kesälomia ja siellä tulikin vietettyä koko loma, eikä juurikaan käyty toisella talolla. Oli muuten tajuttoman rentouttavaa olla murehtimatta naapureista loman ajan. Ja mikäs mökissä oli nukkua, kun näkymät oli tätä luokkaa.

Ruokailutilat tehtiin myös kesäksi valmiiksi, eli meidän kesäkeittiö palveli kyllä hyvin pitkälle syksyyn ja varmasti vielä ainakin ensi kesän palvelee.

Kun saatiin kaikki edellytykset kesäasumiselle valmiiksi, käytiin talon kimppuun.

Purettiin kesän aikana koko talo sille mallille, että siinä on käytännössä seinät pystyssä ja kaikki muu on käsin roudattu pihalle. Valehtelematta satoja kottikärryllisiä maa-ainesta siirrettiin talosta pihalle. Siinä kävi vielä niin, että mies joutui olemaan aika paljon peltohommissa, joten suurin osa tuosta purkutyöstä tehtiin mun ja äidin voimin.

Yläkerta tyhjennettiin myös, se tehtiin pahimpien helteiden aikaan, kuinkas muutenkaan?

Piippu purettiin, sillä se ei enää ollut pelastettavissa.

Osa välikatostakin purettiin, mutta osa on vielä paikallaan, jos yläkerrassa pitää tehdä jotain.

Hirsistä poistettiin satoja ja satoja nauloja, jonka jälkeen huonokuntoisia kohtia alettiin käymään läpi.

Meillä on edelleen auki miten tästä jatketaan, mutta eiköhän se tässä kohtapuolin ala selviämään, kun aletaan vaan viemään asiaa eteenpäin.

Tämän jälkeen raksalla ei oikeastaan tapahtunut muuta kuin pihan laittoa ja blogin puolelle en ole päivitellyt loppuvuodesta muuta kuin kynsijuttuja.

Katselin läpi tänä vuonna tekemiäni lakkauksia ja jos parit lempparikynnet pitää valita, on ne ehdottomasti nämä kaksi lakkausta.

Tykkään tosi paljon noista ohuista kuvioista ja mulla onkin noita useampia laattoja. Tänä vuonna on selvästi ollut niin, että yksinkertaiset lakkaukset on miellyttäneet silmää kovin paljon, mutta se taitaa olla kyllä aina ollut niin.

Vuosi 2019 on oikeastaan mennyt muuten kuten olen ajatellutkin, mutta jotenkin olin toivonut, että saataisiin tämä talo myyntiin jo tämän vuoden puolella. Noh, kompromisseja pitää aina välillä tehdä ja tämä oli yksi niistä, että laitetaan talo myyntiin vasta ensi vuonna.

Vuosi 2020

Mitä itse toivon ja odotan uudelta vuodelta?

En tiedä tuleeko yllätyksenä, että suurin toiveeni on saada tämä nykyinen talo myytyä ja päästä muuttamaan johonkin. Todennäköisesti vuokralle siksi aikaa, että Karjuniemi on jollakin tavalla asuttavassa kunnossa. Ongelma vuokralle muuttamisessa on se, että Rymy on todella herkkähaukkuinen erilaisiin ääniin ja aika arkakin, joten me ei mihinkään rivitaloon tai varsinkaan kerrostaloon pystytä muuttamaan. Toivottavasti jostakin löytyy jokin pieni omakotitalo siksi aikaa, kunnes päästään muuttamaan Karjuniemeen.

Toisena tulee vasta se, että projekti Karjuniemi etenisi vauhdilla. Tai no haaveissa olisi, että ensi joulun saataisiin viettää siellä. Luulen, että omalle jaksamiselle tekee ihmeitä se, kun päästään muuttamaan sinne. Paikka on jotenkin tosi maaginen ja rauhoittava. Uskon vakaasti, että paikka on paras paikka päällä maan. Näin niin kuin vaatimattomasti ilmaistuna. 😀

Olen joskus aiemmin jakanut jotain kuvia suunnitelmista, jotka olen itse piirtänyt netistä löytyvällä ilmaisohjelmalla. Tuon ilmaisohjelman kautta saa teetätettyä kaksi ilmaista “realistista” kuvaa omista suunnitelmista. Näitä en ole blogissa koskaan jakanut, mutta tässäpä teille havainnointikuvat yläkerrasta ja alakerrasta. Näitä ei kannata ottaa nyt ihan tosissaan, sillä esim. alakerrassa seinät ovat jotain puun väristä materiaalia, hirsi kun ei ollut valittavissa ja takkakin on ohjelman valikoimasta vain napattu. Yläkerran suunnitteluun ohjelma ei niin hyvin taipunut, sieltä puuttuu tukirakenteita, katossa on reikiä ym, mutta edelleen nämä kuvat ovatkin vain raakaversioita. Jännä nähdä, miten amatöörin suunnitelma eroaa sitten lopullisesta versiosta. 😀

Image

Image (1)

Kolmas asia, johon toivon parannusta on työn ja vapaa-ajan tasapainottuminen. Tämä taitaa olla ikuinen haave, mutta itsekin täytyy myöntää, että olen muutaman vuoden aikana kehittynyt työssäni valtavasti ja hanskaan koko ajan vain paremmin asioita, vaikka vastuu ja monipuolisuus ovatkin kasvaneet melkoisesti sitten tuossa työpaikassa aloittaessani.

Neljäs asia liittyy edelliseen, eli vapaa-aikaan. Toivon, että minulla olisi edelleen intoa ja aikaa ylläpitää blogia jotenkin, kynsien tai raksan suhteen. Tämä on kuitenkin ollut tosi kiva henkireikä, kunhan aikaa vaan riittää.

Viides liittyy myös kolmanteen, sillä toivoisin löytäväni innostusta ja energiaa alkaa liikkumaan jälleen aktiivisemmin. Tämä on jäänyt ihan liian vähälle huomiolle ja tässä yritän petrata. Ihan varmasti kaikki muutkin tekee näitä vastaavia suunnitelmia, mutta tästä en aio ottaa lisästressiä itselleni. Yritän, mutta en pakota. 😉

Eipä nuo ihan pieniä toiveita tai muutoksia ole, mutta jos kahdessa ensimmäisessä onnistun, niin sekin on jo ihan tarpeeksi! 😀

En tiedä kuinka moni jaksoi lukea tänne asti, mutta haluan toivottaa teille oikein mahtavaa alkavaa vuotta 2020! ♥ 

8 thoughts on “Katsaus vuoteen ja ensi vuoden suunnitelmat”

 1. Kiitos samoin hyvää pian alkavaa uutta vuotta <3 Paljon samojakin toiveita tulevaan vuoteen, mutta semmoista se työssäkäyvän ihmisen elämä taitaa olla, että toivoisi aina enemmän aikaa ja energiaa muihinkin elämän asioihin 🙂 Sähän oot saanu hyvää hyötyliikuntaa tuolla talohommissa, että siitä liikkumisen lisäämisestä ei tarvitse tosiaan varmaan ottaa liiaksi koppia 😀 Keväällä/kesällä pääset varmaan taas tosissasi siellä huhkimaan

  Kynsikuvia on myös aina kiva katsella ja sainkin tästä vuoden parhaimpien nostosta idean omiin uuden vuoden kynsiin 😉 Toivoisin, että kynsikuviin/-postauksiin saisi ujutettua myös tuedon peukalon lakkauksesta, siinä välillä aina omat ideat tökkii, että miten sen yhdistää nätisti muihin kynsiin 😀
  Tosiaan, vielä kerran parempaa uutta vuotta 2020 :)))

  1. Haha, tuo on kyllä ihan totta! 😀 Ensi vuosi sisältää myös varmasti hyötyliikuntaa, joten en liikaa stressaa. 😀

   Täytyy pitää mielessä tuo peukalo, usein se on kyllä yksivärinen, mutta katsotaan saako sitä järkevästi otettua kuviin mukaan. Joskushan peukalo oli mukana kuvissa, mutta jotenkin se aina vähän oli huono asento käsille, niin se jäi pois. 😀

   Toivotaan meille kaikille parempaa vuotta 2020! ♥

 2. Hyvää uutta vuotta! Teidän talosta tulee kyllä mahdottoman upea ja on kiva seurata projektia. Tykkään seurata blogia enemmän kuin Instaa, siellä saattaa mennä ohi kun kiireessä selaa. Itselläkin on kynnet olleet nyt lyhyemmät ja yksinkertaisemmat mutta ihan kivat näinkin 😉 ajanpuute jne. itsekin haluaisin vuorokauteen lisätunteja liikkumista varten 😉

  1. Kiitos! 🙂
   Mä uskon ja toivon myös, että meidän talosta tulee tosi ihana ja meidän näköinen. Kiva kuulla, että se kiinnostaa myös muitakin! 🙂
   Itsellä sama, seuraan instassa niin paljon kaikkea kahdella eri tilillä, että usein meneekin jotain ohi, joten mukavampi on lueskella blogeja.
   Voi kun saisikin niitä lisätunteja vuorokauteen, voisin ottaa kerralla tuplat! 😀

 3. Oi sulla on superäiti! Toivottavasti asumisasiat lutviintuvat. Kiitos mielenkiintoisesta blogista, sekä talo- että kynsijutut ovat mukavaa seurattavaa. Onnea uudelle vuodelle!

  1. Mulla on superäiti! ♥ Äiti on myös sellainen, että se kyllä osaa “pakottaa” töihin, kun ei itse millään viitsisi. 😀
   Mä en ihmeesti stressaa liikaa näitä asumisasioita, uskon, että jotain järjestyy kun sen aika on. 🙂

   Kiitos kivasta palautteesta! ♥

 4. Wow, the house looks amazing and worth it. I am not a fan of renovation, but like the completed project.

  Lovely nails too. Happy New Year 😀

  1. I also believe that our house will be awesome and all the work that has done (and will be done) is worth it. It has to be! 😀

   Thanks Ananka! 😀

Leave a Reply