Masura – Supernovae

Huh huh, nyt on jo lokakuu! Aika menee ihan tajutonta vauhtia, eikä millään meinaa pysyä perässä. En varmasti ole ainoa, joka on tätä mieltä, musta tuntuu, että kaikki valittaa ihan älytöntä kiirettä tällä hetkellä.

Olen kuunnellut Ylen Tiedeykkönen -podcasteja Spotifyn kautta kynsiä lakatessani ja viimeisin sai mut miettimään taas rauhoittumista ja palautumista. Siinä puhuttiin keskittymiskyvyn häiriötilasta, joka on itseaiheutettu tila. Silloin on tosi vaikea keskittyä mihinkään ja esimerkiksi töissä tehokkuus ei ole sitä luokkaa, mitä sen pitäisi omasta mielestä olla. Jokainen asia tuossa podcastissa kolahti ja jotain pitäisi saada tehtyä sille. Mulla on pidempään ollut jo sellaisia oireita, että tunnen itseni todella tyhmäksi, yksinkertaisten asioiden tekeminen vie kohtuuttoman kauan ja uuden oppiminen on raskasta.

Onneksi tähän on elvyttäviä toimenpiteitä olemassa, niihin ainakin itse pitäisi keskittyä juuri nyt, että mä saisin tämän hälytystilan pois päältä. Mun pitäisi keksiä itselle ne töistä palauttavat toimet, jotka auttaa juuri mulle. Sen olen huomannut, että raskaat remppahommat on mulle oikeastaan niitä, jotka helpottavat oloa. Eli kuormittava liikunta olisi tässä ainakin itsellä yksi palauttava asia. Uni on myös tärkeää, mutta mä nukun kuin tukki tällä hetkellä, joten se ei ole ongelma. Myös ruokapuolta pitäisi saada kuntoon, sillä yllätys yllätys, se on myös asia, joka tähän vaikuttaa.

Yksi asia, mikä näitä häiriötiloja taas aiheuttaa, on töissä jatkuva töiden keskeytyminen. Tämä on sellainen asia, joka avokonttorissa on hyvin tavallista. Meillä on labrassa itseni lisäksi 5 jätkää ja me oikeasti ollaan yksi apinalauma. Kaikki puhuu paljon keskenään kun suunnitellaan töitä, eikä tuolle olla onnistuttu tekemään yhtään mitään vaikka ollaan yritetty. Yksi meistä jopa puhuu itsekseen töitä tehdessä. 😀 Onneksi meillä on mahdollisuus käyttää hiljaisia huoneita tarvittaessa, mutta ihan varmasti tämä tila on suurin syy oman keskittymiskyvyn puutteelle. Täytyy alkaa kyllä enemmän kiinnittää huomiota kaikkeen tähän, sillä oikeasti mun esimies sanoo, että välillä olen lähes hysteerinen kaiken työmäärän kanssa, että mun on pakko keksiä, miten saan rauhoitettua itseni. Siispä tällä hetkellä yritän taas jättää työt töihin ja keskittyä vapaa-aikaan ja palautumiseen enemmän, ennen kuin jotain pahempaa tapahtuu.

Lakkaaminen on myös mieleistä puuhaa, joten sitä täytyisi yrittää elvyttää. Mulle saapui sopivasti perjantaina muutamia Masuran magneettilakkoja Hypnotic Polishilta, joten pitihän niitä päästä kokeilemaan. Tilasin tällä kertaa vähän hillitympiä sävyjä, saa nähdä miten hyvin niistä saa kuviota esille.

Olen mennyt taas pidemmän aikaa yksivärisillä kynsillä, mutta nyt oli pakko saada jo jotain koristelujakin aikaiseksi. Supernovae on musta kivan erilainen sävyltään. Helppo lakattava, kuten muutkin, mutta liian kauan ei saa miettiä, sillä nämä kuivuvat aika nopeasti. Itse laitoin lakkaa kaksi kerrosta, mutta magneettia käyttämällä lakkaa siirtyi sen verran, että se osassa kohtaa näytti vähän läpikuultavalta, joten ehkä olisi kannattanut lakata kolmaskin kerros.

Tein simppelit leimat MoYou Londonin laatasta Flower Power 23.

1

Tässä vielä lähikuvaa tuosta supernätistä lakasta. Mietin, olisiko kultaiset koristelut sopineet paremmin tälle lakalle, mutta eipä ne kyllä olisi varmaan eroittuneet kovin hyvin. Kyllä nämä mustat koristelut taisivat olla paras valinta tälle lakalle.

2

Kyllä sen vain huomaa, kun on jotain kivaa saanut aikaiseksi, että mielikin on heti positiivisempi.

Mulle myös siivoaminen on tosi terapeuttista nykyään. Se kun on sellainen asia, jolla oikeasti saa asiat järjestykseen ainakin yhdellä osa-alueella. Siivosin lauantaina 3 tuntia sisällä ja tehtiin vielä autotalliremppaa siihen päälle useampi tunti, niin heti oli illalla paljon levollisempi olo. 😀

Mitä konsteja te käytätte, että palaudutte tästä alati kiihtyvästä multitaskaus-elämästä?

6 thoughts on “Masura – Supernovae”

 1. Mä aloitin tänään uudessa tiimissä töissä ja elo-syyskuussa olen vanhojen töiden lisäksi opetellut uusia. Eli työt ovat tulleet kotiin ja ylitöitä on kertynyt jonkin verran. Mulla on ollut aikamoinen stressi päällä ja olen nukkunut todella huonosti. Tuntuu, että aivot on jatkuvasti ylivirittyneet ja pitää mua yölläkin hereillä. Mutta, tästä päivästä alkaen mun aiemmat työt eivät ole enää mun “murhe”, joten uskoisin että pian mun aivot tajuaa että pahin kiire on ohi! 🙂

  Kynnet ovat kauniit ja tuo lakka on upea!

  1. No ihan varmasti tuossa tapauksessa tulee, kun tekee tavallaan kahta hommaa samanaikaisesti. Mulla on tosi paljon tuota ongelmaa, että aivot käy kierroksilla koko ajan ja unettomuus vaivaa aina välillä. Onneksi melatoniinistä on ollut apuja tuohon ongelmaan. Itse toivon, että ensi vuosi olisi helpompi, mutta valitettavasti itsellä on myös se vaihtoehto, että tää tästä vielä pahenee… Mutta se jää nähtäväksi, pakko ottaa päivä kerrallaan!

   Kiitos!

 2. Mää tarvin rauhaa ja hiljaisuutta, että palaudun. Että saa olla tekemättä ihan mitään. Sitte alan lukemaan tai katteleen tv-sarjoja, ku vähä hengähtäny ja niitten avulla saa aivot narikkaan ja palautuminen alkaa.

  1. Mua kuormittaa tosi paljon hälinä ja ihmiset, joten tuo rauha ja hiljaisuus on myös itselle tärkeää. Mä en nykyään pysty lukemaan kun en vain pysty keskittymään siihen… Olisi kyllä kiva lukea! 🙂

 3. Itsellä avokonttorissa on käytössä kuulokkeet silloin kun tarvitsee oikeasti keskittyä. Ei kuulu muiden höpöttely. Toki tämä toimii vain jos töiden kannalta ei ole oleellista keskustella koko ajan. Itselläni musiikkina toimii parhaiten kevyt elektroninen jossa ei ole liikaa laulua. Usein saatan laittaa yhden biisin loopille ja se auttaa erityisesti keskittymään

  1. Mulla on korvatulpat töissä ja käytän niitä tarvittaessa, mutta ei nekään estä mun huomion herpaantumista kun konttorissa liikutaan. Meillä on tulossa onneksi käyttöön vastamelukuulokkeet, että tuo musiikki voisi olla sopiva myös itselle. Ja tuo looppi oli hyvä idea. 🙂

Leave a Reply