Minun vuoteni 2018

Vuoden vaihtuessa mulla on yleensä fiilis, ettei vuodesta jää oikein mitään käteen. Siispä ajattelin tehdä tällaisen koostepostauksen viime vuoteen ja muistuttaa itseäni siitä, että kyllä sitä jotain on tapahtunut ja eteenpäin on menty.

Tammikuu

Tämänkin olin jo ihan totaalisesti unohtanut, mutta tammikuussa aloiteltiin vessaremppaa. Sanoin sillon, että ihan varmasti hommaa tehdään monta kuukautta ja niinhän siinä kävi, että maaliskuussa homma oli valmis. Mukana tietty muutama muuttuja, jotka viivästytti hommaa ihan kohtuuttomasti. Nyt se ei enää tunnu niin hirvittävältä urakalta, mutta aika kultaa muistot… 😉

BeFunky Collage

Helmikuu

Helmikuussa mun lakkauspiste oli ihan täynnä remppakamaa, joten lakkaukset tein pikaisesti keittiön pöydän ääressä, eikä lakkaaminen hirvittävästi innostanut. Pinna oli kireällä paljon helmikuussa ja yritin hakea positiivisia asioita omasta elämästäni ja sillä tavalla muistaa niitä hyviä asioita, eikä pelkästään töitä ja kiirettä. Helmikuussa kirjoittelin, että silloin näytti mahdolliselta, että me aletaan ehkä rakentamaan tulevaisuudessa. Silloin en vielä osannut aavistella kesällä tulevia mullistuksia. 🙂

TÄNÄVUONNA

Maaliskuu

Maaliskuu oli aika työpainotteinen, pari viikkoa meni sumussa ja työtunteja kertyi pahimmillaan vuorokaudelle 16 tuntia. Eipä siis ihme, ettei tästä kuusta ole paljon sanottavaa.

Sen verran kuitenkin tapahtui kynsirintamalla, että maaliskuussa hurahdin magneettilakkoihin ja niitä onkin kertynyt aika paljon sen jälkeen.

IMG_6481

Huhtikuu

Huhtikuussa ei oikein tapahtunut blogin kannalta mitään ihmeellistä. Sain kasvatettua kynsille pituutta, ne kun olivat koko alkuvuoden napsahdelleet poikki. Useammat kynnet tuli tehtyä ja esiteltyä blogin puolella. Paljon muita juttuja ei tullutkaan kirjoiteltua huhtikuussa. Nämä olivat ehdottomat lempparikynnet huhtikuussa.

1

Toukokuu

Toukokuun alussa ilmoitin blogilomasta. Oma työni on sellaista, että tiedän töiden kasaantuvan tiettyyn aikaan vuodesta (raportointikaudet ja demot, jotka pitää olla valmiita tiettyyn päivään mennessä), joten toukokuussa oli pari deadlinea, joiden saavuttamisesta ei ollut varmuutta ja sen eteen nähtiin sitten paljon töitä. Katsoin paremmaksi jättää blogi sivummalle hetkeksi ja keskittyä töihin. Ja kyllä, isoin demo saatiin tehtyä päivää ennen deadlinea! 🙂

Lakkausten osalta menin yksivärisillä koko toukokuun, kun en muuta ehtinyt.

Työreissuja tuli tehtyä ja Rymy ei oikein tästä tykännyt, vaan osoitti mieltään tuijottamalla mua ja nukkumalla mun kenkien kanssa. 🙂

IMG_20180429_174835

Toukokuussa mainitsin ohimennen, että ollaan tehty yhdestä talosta tarjous, mutta en vielä silloin uskonut sen menevän läpi. Tämän enempää en avannut asiaa vielä siinä vaiheessa, sen verran taikauskoinen olen. 😀

Kesäkuu

Kesäkuu oli ehkä kaikista hienoin kuukausi koko vuotena. Silloin ennen juhannusta saatiin tietää, että meidän tarjous on mennyt läpi ja meillä on ihan mieletön paikka käsissämme. Tätä on vieläkin vaikea uskoa todeksi, sen verran kaukaiselta asialta tuolla asuminen tuntuu, mutta sinne päin koko ajan mennään.

Tuo paikka on edelleen aika maaginen, siellä kun aika tuntuu pysähtyvän ja siellä voisi istua pihalla vaikka kuinka kauan. Minähän en siis yleensä pidä pihalla istumisesta. 🙂 Uskon, että paikasta tulee oikeasti se “happy place”, jota voi kutsua kodiksi ja siellä pääsee oikeasti rauhoittumaan ja palautumaan muusta maailmasta.

Heinäkuu

Kesäkuun loppupuolella ja heinäkuussa ennen helteitä yritettiin tehdä mahdollisimman paljon purkuhommia talolla. Tuossa vaiheessa alkoi tulla jo selväksi, että talo voidaan todennäköisesti korjata, eikä sitä tarvitse vetää maan tasalle.

Heinäkuun tappohelteet kuitenkin siirsivät purkutöitä, emmekä saaneet tehtyä niin paljon kuin olisimme halunneet.

Elokuu

Elokuussa palailin takaisin töihin ja tiesin elokuun olevan työrintamalla tosi kiireinen. Kesän aikana kävimme muutamissa koiranäyttelyissä metsästämässä viimeistä sertiä meidän koiralle, mutta vasta elokuussa tärppäsi. Rymy valioitui ja meidän osalta näyttelyt jäävät varmasti hyvin minimiin tämän myötä. Toki ehkä vielä johonkin suunnataan, mutta lähinnä tuon kasvattajaryhmän tapaamisten toivossa, ei niinkään näyttelymenestyksen.

Valioitumisen jälkeen ei olla kyllä paljon katsottu karvoja tarkasti ja kyllä se on muuten paljon mukavampaa trimmata koiraa, kun ei tarvitse miettiä onko jokin asia symmetrisesti leikattu. Jos olisin tutustunut tähän rotuun tarkemmin ennen Rymyn ottoa ja olisin tiennyt, että meidän kohdalle osuu pentueen runsasturkkisin yksilö, en ehkä tähän rotuun olisi päätynyt (en mä nyt tietenkään ikinä Rymystä luopuisi). 😀 Sen verran kova työ tämän turkin trimmaaminen on, se kun vielä kasvaa tajutonta vauhtia. Nykyään teen trimmaukset pääsääntöisesti koneella (paitsi tassut ja häntä, sekä päälaen nyppiminen), joten se nopeuttaa hommaa huomattavasti.

Syyskuu

Syyskuussa saatiin purettua meidän talolta vanha leivinuuni, joka oli ihan loppuun palanut ja käyttökiellossa sen vuoksi. Ei se mielestäni mitenkään kaunis ja käytännöllisen oloinen ollut muutenkaan, joten parempi näin.

Syyskuussa ilmoitin myös postausten vähenemisestä. Edelleen haluaisin pitää kiinni tästä harrastuksesta, mutta säännöllinen postaustahti ei ole enää mahdollinen.

Lokakuu

Lokakuussa kynsirintamalla mua onnisti oikein urakalla ja voitin Cirque Colorsin The Facets 2018 -kokoelman lakat. ♥

Lokakuussa oli onneksi vielä lämmintä ja talolla pystyttiin tekemään hommia. Isoin muutos tapahtui pihan osalta, jossa puita kaadettiin ja pihaa tasoitettiin. Nyt on kenttää missä rellestää.

Samalla taloa valmisteltiin talven varalle, ettei mitään mene rikki pakkasella.

Marraskuu

Marraskuussa tehtiin paljon asioita yhtä aikaa. Nykyisessä talossa aloiteltiin autotalliremonttia ja se on edelleen vähän kesken. Saatiin kuitenkin purkutyöt ja kivijalka sekä lattia tehtyä ennen pakkaskelejä.

Samaan aikaan toisella talolla valettiin anturoita pihalla olevan pikkumökin pohjaksi. Tässäkin oli aikatauluna saada ennen pakkasia ja juuri ja juuri onnistuttiinkin.

Emme kuitenkaan ehtineet ihan niin pitkälle kuin toivoimme, että mökki olisi saatu nostettua paikoilleen, mutta ehtiihän sen keväälläkin. 🙂

Joulukuu

Marras-joulukuun vaihteessa saatiin myös päätettyä vihdoin meidän tulevan kodin rakennuksien väri. Se oli tosi iso päätös ja vei aikaa. Minä halusin välttämättä kompromissin asiassa ja sen sain. 😀 Väri on siis hyvin tumma punainen, joka taittaa ruskeaan. Joissakin kuvissa faluninpunainen on oikea sävy mitä haetaan.

Joulukuussa lakkarintamalla kotiutin mm. uusia leimauslakkoja.

Joulukuu oli aika stressaavaa aikaa töidenkin puolesta, mutta niin siitäkin vaan selvittiin. Vuonna 2019 työnkuvaan tulee uusia haasteita, sillä mulla alkaa uudet projektit ja vetovastuu mm. yhdestä kolmivuotisesta kansainvälisestä hankkeesta. Saattaa olla, että hiukan hirvittää… Mutta olen edelleen sitä mieltä, että kehittyminen tapahtuu mukavuusalueen ulkopuolella. Voin kyllä sanoa viimeisen kahden vuoden aikana kehittyneeni työrintamalla melkoisesti, eli jotain positiivista hirivittävän stressin lisäksi. 🙂

Siinäpä noita tapahtumia noin lyhyesti. Aika talopainotteisia nuo isot edistykset ovat, mutta se nyt on ihan ymmärrettävää.

Tässä vielä pari muuta juttua viime vuodelta.

Tykätyimmät lakkaukset Instagramissa

View this post on Instagram

#bestnine2018 #nailartbybelegwen

A post shared by Belegewen (@belegwen) on

Rymy täytti kolme vuotta

Rymyläinen juhli kolmatta syntymäpäiväänsä 30. joulukuuta, eli eilen. Aika on mennyt ihan tajuttoman nopeasti, vieläkin tuosta karvakasasta ajattelee, että se on ihan penska, vaikka kyllä se jo aikuisesta menee. 😀

Tässä Rymy saapumispäivänä.

Ja tässä taas viime viikolla otetussa kuvassa. Sama penska! 😀

Siinäpä noita tapahtumia, jotka nyt ensimmäisenä tulee mieleen vuodesta 2018. 🙂

6 thoughts on “Minun vuoteni 2018”

 1. Sulla on kyllä ollut monivivahtainen vuosi – huhhuh! Mutta aina yhtä mukava on ollut bongata joku postaus lukulistalta liittyen se sitten kynsiin, remppaan tai Rymyyn 🙂

  Toivottavasti saadaan nähdä sun kynsikuulumisia vielä tulevinakin vuosina. Hyvää uutta vuotta 🙂

  1. Totta ja vielä hullummaksi tämä menee parin vuoden aikana. 😀

   Kiva kuulla, että postaukset kiinnostaa kuitenkin, välillä tuntuu, ettei siellä toisella puolella ole ketään. 🙂

   Hyvää uutta vuotta myös sulle! 🙂

 2. Ihana postaus. Paljon tapahtumia sun vuodessa.
  Mä odotan innolla talo postauksia sillä meilläkin siintää tulevaisuudessa talo juttuja. Ja pitää antaa suuuuuren suuuret kiitokset siitä että pistit linkit niihin talo/sisutus suunnitteluohjelmiin. Pääsin piirtämään meidän tulevan talon itse ja “katsomaan” sitä 3D:nä. Täytyy tunnustaa että kyneleet kohosi silmiin kun ekan kerran “seisoin” meidän sisäänkäynnillä! Olaan siis suunniteltu talon rakentamista jo vuodesta 2012 asti..
  Mua ei ainakaan haittaa ollenkaan että postauksia tulee harvemmin. Harvakseltaan tulee jokatapauksessa käytyä ylipäätään blokeja lukemassa. Instassa on niin kätevä seurata ihmisiä 🙂

  Toivotaan anteliasta ja tuotoissaa uutta vuotta meille kaikille!

  1. Kiitos paljon! ♥

   Musta on niin hienoa lukea tällaisia kommentteja, näistä oikeasti saa intoa kirjoittaa jatkossakin. 🙂 Tosi kiva kuulla, että noista mun postauksista on ollut hyötyäkin, enkä höpise vain omaksi iloksi.

   Mä olen piirtänyt tuolla HomeByMe-ohjelmalla jo pari eri vaihtoehtoa alakerralle ja ehkä se pikkuhiljaa alkaa meilläkin olla jo jotain hahmotelmia mitä tuleman pitää. Yläkerta on oikeastaan koko ajan pysynyt samanlaisena. Mä “vaeltelen” aika usein niissä piirustuksissa ja mietin, miltä oikeasti näyttää lopputulos ja paljonko se lopulta eroaa siitä, mitä nyt on itse suunnitellut ilman ammattilaisen apua. 🙂

   Tsemppiä teillekin talonrakennushommiin!

Leave a Reply