Vessaremppa Vol 2

Kerroinkin teille jo hyvin alkaneesta vessarempasta, jossa päästiin jo siihen vaiheeseen, että lähes kaikki laatat oli saatu irti seinästä ja laasti oli vielä jäljellä.

Vessanpönttöä ei irroitettu vielä tässä vaiheessa, sillä ajateltiin hioa seiniä muualta ensin tasaisemmaksi ja viimeisenä sitten ottaa pönttö irti ja puhdistaa seinä sen takaa.

IMG_20180102_143738
Luottavaisin mielin kuitenkin haettiin naapuripitäjään K-Raudasta tarvikkeet seiniin, kattoon ja lattiaan. Valittiin seiniin sisustuslevyt, sillä ne eivät tarvitse niin tarkkaa pohjatyötä ja lopputulos näyttää kuitenkin hyvältä, ihan kuin levyn pinnassa olisi tapetti. Lattiaan taas tuli muovimatto ja kattoon valkoinen paneeli. Saatiin oikein hyvää palvelua, mutta sitten muutaman päivän päästä sain puhelinsoiton K-Raudasta, että he ovat sotkeneet hinnoissa, pari levyä on mennyt nollahinnalla ja jos vain sopii, niin mun pitäisi käydä maksamassa ne sinne. Enhän mä ollut tarkistanut loppusummaa sen kummemmin, että olisin älynnyt maksaneeni liian vähän. Virhehän oli siis heidän ja hienosti asian esittivät, sanoin, että tottakai käyn maksamassa sen pois. Muuten reissu olisikin ollut ok, mutta sain ihan järkyttävän törkeää palvelua kassaneidiltä (eri henkilö, jonka kanssa olin asiat hoitanut aiemmin) kun menin maksamaan puuttuvaa summaa. Kassaneiti keskusteli kanssani todella halventavasti ja hyökkäävästi, vaikka esitin asiani hyvin asiallisesti, eikä vika edes ollut mun! Annoin kyllä jälkeenpäin palautetta asiasta, toivottavasti muut eivät saaneet yhtä aurinkoista asiakaspalvelua kun minä sain. Harmi aina tällaisissa tapauksissa, mutta minä äänestän jaloillani ja menen jatkossa muualle, jos tämä neiti vielä kassalla istuu mun asioidessa.

Mutta takaisin remppaan. Eihän niitä levyjä ihan heti saatukaan seinälle, vaan laastin poistamiseen meni viikko jos toinenkin. Mun lakkaushuone oli sitten täynnä remppatavaraa mm. isot sisustuslevyt, joita ei niin vaan siirrelty. Tämä on vielä pientä tässä vaiheessa, sillä loppupuolella sitä tavaraa oli ihan älyttömästi, kun niitä työkalujakin alkoi kertymään tähän huoneeseen….

IMG_20180121_202956

Mä en sitten päässyt lakkauspöydän ääreen (pöytä jää kuvassa oikealle) edes kynsiä lakkaamaan ja mun piti hoitaa lakkaaminen keittiön pöydän ääressä. Tuli vähän sellainen nostalginen fiilis kaikkine sanomalehtineen, sillä sitä tuli tehtyä ihan tämän harrastuksen alkuvaiheessa. 🙂 Ei ole kyllä enää mun juttu raahata lakkaustarvikkeita joka kerta pois lakkaamisen jälkeen. Ei tossa ollut edes valoa tehdä siistejä lakkauksia.

IMG_20180121_202915

Levyjen odotellessa lakkaushuoneessa, haettiin lainaan työkalut, joilla hiomisen saisi “helposti ja nopeasti” hoidettua.

Minä yritin hiontakivellä saada hiottua seiniä tasaisemmaksi. Se oli kuitenkin tuskallisen hidasta, joten yritin sitten turvautua kulmahiomakoneeseen, jossa oli sopiva terä tätä varten. Muuten hyvä, mutta ei mulla raukalla riittänyt voimat sen masiinan pitelemiseen, vaan sen tärinän vuoksi en pystynyt montaakaan sekuntia pitämään sitä käynnissä, saati sitten hiomaan sillä seinää. Aikani kiukuteltua asiasta mies lupasi hoitaa hiomakoneen käytön.

So far so good, eihän siinä enää kauan mene. Laitoin vanhan pussilakanan oven suojaksi, ettei pölyä pääse hirvittävät määrät muihin tiloihin. Voin sanoa, että olen siivonnut aika monta kertaa tuon jälkeen ja edelleen sitä hiontapölyä löytyy kohtuulliset määrät. 😛 Nopeaahan se homma olisi ollut, mutta tuo pölisi niin älyttömästi, että parin minuutin jälkeen vessassa ei nähnyt eteensä, saati sitten seinää. Pöly myös tunkeutui kohtuullisesti tuon maskin läpi (tai lähinnä jostain reunoista), mies lopetti siinä vaiheessa kun oli lähellä oksentaa. Helppoa ja nopeaa, ihan kuten sanoin!

IMG_20180120_101703

Jätän tästä nyt kertomatta ne monet kerrat, jolloin palasin hiontakiven kanssa vessaan ja sain tunnissa ehkä puoli neliötä hiottua eteenpäin. Lopulta kuitenkin vessanpönttö poistettiin ja seinät saatiin kuin saatiinkin tarpeeksi tasaiseksi, ettei se haittaisi enää levyjen asentamista!

IMG_20180210_121307

Katosta muuten poistettiin kaksi IDENTTISTÄ paneelikerrosta. Molemmat olivat yhtä vaaleat, eikä niissä ollut mitään muutakaan eroa, joten mysteeriksi jäi tämäkin nerokas ratkaisu laittaa paneelikaton päälle toinen samanlainen. Lattian sentään ymmärsi, sieltä löytyi myös kaksi kerrosta laattoja, mutta niissä sentään oli väriero, alempi oli tummanruskea, joka oli korvattu ihanalla hempeällä vaaleanpunaisella.

IMG_20180210_121302

Nyt oltiin vihdoin siinä vaiheessa, että uuden asentaminen voitiin aloittaa. Ei edes ollut pitkä prosessi, kannattaa kokeilla jos on tylsä elämä!

Ai niin, tässä vessanpöntön poistovaiheessa, pöntön mekanismikin onnistui rikkoontua lähes itsekseen (vika ei tietenkään ollut käsittelijöissä), joten vessassakäynti onnistui tosi näppärästi loppuaikana siten, että joka kerta käynnin aikana pöntön vesihana aukaistiin ja sitten metsästettiin vesisäiliössä oleva sininen nipukka, jota nostamalla vessan sai vedettyä. Ja osasta aikaa vessassa ei ollut valoja, joten kännykän valossa mentiin. Eikä se pönttö ollut myös kiinni lattiassakaan, joten aika nätisti siihen sai istahtaa. Yöllä tämä oli varsinkin mukavaa ja virkistävää hommaa. Uni tuli nopeasti aina sen jälkeen kun olit ensin tapellut pöntön kanssa vessassa.

4 thoughts on “Vessaremppa Vol 2”

  1. Haha 😀 tulee mieleen oma vessaremppa. Meillä oli se muovinen ovi vetoketjulla, muuten mulla meni hermot siihen kantautuvaan pölyyn. Meillähän se pönttö oli nostettavaa mallia ja siihen piti istua tietyllä tavalla ettei se kaadu lattialle 😀 oli se ihan hirveetä kun kesti vielä monta kuukautta! Olin niin onnellinen kun remppa oli valmis ja vessanpytty tukevasti kiinni lattiassa 🙂

    1. Heh, meillä olis myös ehdottomasti tarvinut sen muovin! 😀 Onneksi meillä tämä pöntön kanssa taiteilu kesti vain muutaman viikon. 😀

    1. Kyllä, juuri sitä! 😀 Toisaalta oli mukava, kun remppa piti ajatukset pois työasioista, että kyllä tästä jotain hyötyä muutenkin oli! 😀

Leave a Reply